måndag 27 september 2010

Igår åkte Snäckan och jag till Sunne för att starta på ett jaktprov. Vi åkte hemifrån vid halvåtta och var uppe vid halv elva och resan gick bra. Det var på en ny plats och där var det otroligt vackert med alla höstfärger och en spegelblank sjö med många gräsöar i, typiskt så glömde jag min kamera hemma. Provet var upplagt med två enkelmarkeringar på vattnet och det klarade hon fint, sen ett närsök vid vattnet gick åckså jättebra sen ett sök i skogen och avslutades med enkelmarkering i skogen. Domaren som var Anita Norrblom tyckte att hon hade skött sig utmärkt och att vi hade ett första pris. Avslutningen som är passivitet när den andra hunden skulle göra sina vattenmarkeringar var Snäckan lite  pipig men inte så att det störde så hon fick sitt första pris.Sammanfattande kritik lyder En trevlig tik som hela tiden växer i sin förmåga. Den slutliga minnesbilden visar en utmärkt apportör Resan hem gick ju ganska så lätt som ni förstår och vi var hemma vid åtta på kvällen. Tack Anita för ett jätte trevligt prov och bemötande och hela Sunnegänget ska ha en eloge för att allt klaffar så kanon..

tisdag 21 september 2010

Igår var det dax igen för andra gången för i år att operera Puttes korsband det är inte kul alls det blir en lååååång konvalesenstid för honom. Det gör ont. Men vi får hoppas att det ska läka snabbt. Puss på dig lilla Puttisen.

fredag 17 september 2010

Idag kom Karin och hälsade på och hon hade med sig Tomoko och Daisuke från Japan som är hennes härliga valpköpare sedan tidigare.Blev så förvånad när de hade med sig presenter till mig,så snällt. Jättefina saker från Japan. Jag fixade till lite fika, mackor och kanelbullar som tur var hembakat och kaffe och te. Tomoko tyckte mitt te var fantastiskt gott och som tur var hade jag ett nytt paket hemma som jag kunde ge till dem. Anledningen att de ville komma är att min Brett är morfar till deras Carl. Hoppas nu att de får en fin resa hem så får vi se om de kommer tillbaks nästa år. Du är otrolig Karin som ställer upp så i 10 dagar för dem och kör runt så de får se mycket här omkring. 
Igår skulle min älskade pappa fyllt 85 år han gick bort för dryga 2 år sedan. Något som han tyckte jättemycket om var att strosa i skogen och leta kantareller så av nån anledning tog jag med svampkorgen när vi skulle ut på den vanliga promenaden fast nu gick jag en annan sväng i skogen och vad skådade jag. Ett helt fällt med kantareller. Ibland kan man undra.

måndag 13 september 2010

I fredags packade Micke o jag husbilen för att åka till Sofiero i Helsingborg och ställa Snäckan o Tequila på söndagen. Vi åkte till Mölle camp. det är  en jättemysig camping. På söndag morgon bar det av till utställningen vädret var toppen, Snäckan ställdes i jaktklass 1,2 blev hon placerad och Tequila visades för första gången i ökl. och det blev en slät etta. På väg hem ringer goa Carina Lundeklev och berättade att hon o Bonus hade startad på ett jaktprov i Danmark där han fick ett tredje pris han hade busat lite en liten knallning på vattnet bl a men hon var ändå nöjd och glad var jag. Här är en bild på honom när han apporterade fasanen.

torsdag 9 september 2010

När vi kom hem från skogen fick såklart lilla Melody 5 månader pröva på att apportera en duva och det gick ju  helt galant, fint grepp har hon och oj va stolt hon är. Min lilla pussgurka.
<>
 Idag åkte Karin och jag ut i skogen med Tilda Snäckan Libra och Tequila för att träna apportering jag hade vilt och Karin körde med dummisar för Libra som ska starta i elite. Häftigt. Först ut är Tilda som levererade en pärlhöna och sen hade vi en gigantisk hare som de fick kämpa med. Alla hundarna var jätteduktiga som vanligt måste jag träna in bättre lydnad på mina hundar, Tack Karin för en härlig träningsdag.

tisdag 7 september 2010

Här kommer en god nyhet och en dålig. Var hos min veterinär Tore idag och vi kollade Laura och hennes ormbett som ni ser är hon lika vacker och söt igen hennes blodprov visade helt normala värden och svullnaden har gett med sig, den dåliga nyheten är att älskade Puttes andra korsband har gått av det första rök av i feb. i år och nu det andra så det blir operation om två veckor. Stackars han.
Igårkväll satt Micke o jag ute en stund när vi hörde ett mycket märkligt ljud och efter en stund dök denna fina luftballong upp det var gasolen som vi hörde. Hundarna fick va med om nåt märkligt på hemmaplan.

torsdag 2 september 2010

Igår på em prommenaden lyckades Laura att bli ormbiten fy fasiken som hon såg ut det blev i ilfart till  Tore min veterinär i Vara som gav henne några sprutor och extra cortison så till nästa vecka åker vi dit igen och kollar hennes organ om de fick en massa stryk, Stackars stackars min goa och älskade Laura.